Siirry sisältöön

Toimituskäytännöt

Kestävä kehitys on toimintamme keskeisiä peruspilareita. Ympäristötyötä toteutetaan muun muassa pakkausmateriaaliemme valinnoissa: käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätettyä pakkausmateriaalia ja biohajoavia kylmägeelejä. Pyrimme välttämään styroksipakkausten käyttöä, sillä EPS-muovista koostuvan styroksin kierrätysmahdollisuudet ovat vielä rajalliset.

Toimitukset lähtevät varastoltamme 1-2 arkipäivän aikana tilauksen vastaanottamisesta. Ennen viikonvaihdetta ja juhlapyhiä kylmätuotteiden toimituksissa on rajoituksia.

Virheellisestä toimituksesta johtuva reklamaatio on tehtävä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 7 arkipäivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Tällaisessa tapauksessa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai puhelimitse. Tuotteita ei saa palauttaa omatoimisesti.

Kuljetusolosuhteet

Laite- ja reagenssivalmistajien vastuulla on suorittaa valmistamilleen tuotteille kuljetuksen aikaiset stabiilisuus- eli rasitustestaukset. Kuljetustestaukset suoritetaan todellisissa tai simuloiduissa olosuhteissa. Testausten tarkoituksena on selvittää, miten laitteet ja reagenssit kestävät vaihtelevia kuljetusolosuhteita.

Ne jääkaapissa säilytettävät tuotteet, jotka todistetusti kestävät kuljetuksen aikaiset lämpötilavaihtelut, lähetetään asiakkaille huoneenlämmössä ilman kylmäpakkausta. Näin toimien täytämme valmistajan vahvistamat laadulliset vaatimukset, mutta pidämme samalla hiilijalanjälkemme mahdollisimman pienenä.

Pakkauslaatikon sisältäessä kylmässä säilytettäviä tuotteita, on laatikot merkitty keltaisella pakkausteipillä, jotta vastaanottaja huomaa siirtää tuotteet välittömästi jääkaappilämpötilaan.

Ole kehityksessä mukana

Myös sinä voit omalta osaltasi edistää kestävän kehityksen liiketoimintamalliamme:

  • Yhdistä tilaukset
    Tilausten ja ostojen yhdistäminen vähentää pakkausmateriaalin käyttöä ja kuljetusten tarvetta.
  • Tilaa kerralla mahdollisimman paljon
    Suurten määrien sekä useiden eri tuotteiden samanaikainen tilaaminen kerralla vähentää pakkausmateriaalin käyttöä ja kuljetusten tarvetta.
  • Päivitä yhteystiedot
    Mikäli havaitset virheen käyttämissämme osoitetiedoissa, ilmoita asiasta sähköpostitse, jotta vältymme virheellisiltä toimituksilta.

Nainen ajaa kuorma-autoa