Siirry sisältöön

COVID-19-epidemia konkretisoi virustutkimuksen merkityksen

Virustutkimuksen merkitys konkretisoituu nyt, kun tarvitaan ratkaisuja SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19-epidemian taltuttamiseksi.

Virustutkimuksen tekeminen on tärkeää. Tutkimuksen merkitys konkretisoituu nyt, kun tarvitaan ratkaisuja SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19-epidemian taltuttamiseksi. Uusia virusinfektioita pitää pystyä ehkäisemään ja tautiin sairastuneita pitää pystyä hoitamaan.

COVID-19-tautiin liittyviä tutkimuksia ovat mm. virusmäärien kartoitukset, viruksen lisääntymisnopeuden määritykset, lääkeainetutkimukset, sytotoksisuusmittaukset, solumäärien laskennat, proliferaatiotutkimukset, solujen viabiliteettitutkimukset, sytopaattisten vaikutusten tutkimukset, vasta-ainepitoisuusmittaukset, vasta-aineiden sitoutumistutkimukset, virusplakkitutkimukset ja reportteriproteiinitutkimukset.

Tecanin Spark Cyto mahdollistaa elävissä soluissa tapahtuvien virusinfektioiden seuraamisen reaaliajassa. Se on monileimalukija, joka yhdistää inkubaation, kuvantamisen ja reaktioiden mittaamisen. Sillä tehtävissä mittauksissa voidaan käyttää muun muassa absorbanssi-, fluoresenssi- ja luminesenssiteknologioita. Laitteen kuvantamiskyvyn avulla tietoa saadaan jopa yksittäisistä solupopulaation soluista.

Turvallisuutta infektiivisten näytteiden käsittelyyn tuo lukijan integroitu kannennostaja, joka vähentää avonaisen kuoppalevyn käsittelytarvetta. Lisäturvaa saa käyttämällä lukijan injektoria, joka suorittaa annostelut kuoppalevylle laitteen sisällä.

Pikolitratasolle yltävä Tecanin D300e Digital Dispenser -annostelija vuorostaan tehostaa Spark Cyton käyttöä: annostelemalla komponentit suoraan levylle se nopeuttaa työtä ja tekee tuloksista toistettavampia. Annostelija mahdollistaa myös reaktiovolyymien pienentämisen ja tarjoaa ratkaisun luotettavien annos- ja pitoisuusvastekäyrien laskemiseen.

Yhteyshenkilöt

Aiheeseen liittyvät tuotteet